Hund i heimen

Hund i heimen

Hundepass

Priser og annen infoPosted by Anne-Berit Draxen Wed, July 07, 2010 23:24:56
Vi har husrom og hjerterom til å passe hunder over kortere og lengere perioder hjemme hos oss. Vi er begge godt vant med dyr. For tidne har vi ikke hund selv, men det blir det vel til at vi gjøre noe med etterhvert.

Vi bor i en leilighet på Rykkinn like utenfor Oslo, så vi har ikke noen hage, men et fantastisk turområde rett utenfor døra. Så med tanke på plass, så passer vi kun en hund om gangen, med mindre det da er snakk om flere hunder fra samme eier.

Jeg er utdannet både dyrepleier og hundetrener, han er bondegutt fra Lesja som trives med alle dyr. Jeg er student og han er mye hjemme. Det skal sies vi har 3 ildere i heimen, som alle er vant med hund og det er ikke noe problem å holde hund og ildere adkilt om hunden ikke er helt fornøyd med ildernes tilstedeværelse. Uansett får de ikke være sammen uten tilsyn, og det vil bli tatt hensyn til hunden som er på besøk.

Om det er vanskelig å komme seg hit, så har vi mulighet til å hente og bringe i bil også. Pris kan vi komme frem til. Hunden bør ha med seg elementære ting som sin egen mat, kosetepper/seng, bånd, evt bur etc. Vi har ting som hundeposer, skåler og ekstra bånd.

- Vi tar 170,- pr enkelt døgn, 450,- for en helg (fredag kveld til søndag kveld).
- 1000,- for en uke (7 dager). Men vi kankomme frem til noe sammen også.
- Henting/bringing: bensin- og bompenger. Kan hente og bringe i Oslo, Bærum og Asker, bor man andre steder så spør, så kan vi sikkert finne ut noe. Er ganske fleksibel.

Og man er hjertlig velkommen til å komme på besøk en gang eller to før evt pass, så vi kan bli litt kjent først alle sammen.

Ellers så er det bare å sende en mail. smiley

Mer om meg

Priser og annen infoPosted by Anne-Berit Draxen Thu, April 08, 2010 23:49:26
Jeg utdannet meg til dyrepleier/veterinærsykepleier i Kolding, Danmark og hadde praksis på Asker Dyreklinikk, på Hvalstad. Som ferdig utdannet jobbet jeg først på dyrebutikken TAM Alna, for siden å jobbe på Mostue+Lutro Dyreklinikk på Høvik. Jeg har vokst opp med Gordon setter og har hatt ilder siden 2002. I tillegg var jeg ferdig hundeinstruktør sommeren 2007, takket være Din Beste Venn. Så jeg har opplevd min andel av dyreverdenen og vil derfor skrive om mine erfaringer og interresser innen faget. For tiden jobber jeg nå i barnehage, og kan til tider trekke enkelte sammenligninger mellom trening av hund og opplæring av barn. smiley

Noe av det som interesserer meg aller mest er såkalt “hundepsykologi”, nemlig hvorfor hunder gjør som de gjør, so to speak. Min bibel er boken “Hundetrening i teori og praksis” av Cecilie Køste og Morten Egtvedt. Jeg har selv trent en villstyring av en Flat Coated Retriever på 8 år som ikke kunne meningen av “på plass”. Eller så veldig mye annet enn “sitt” og “rull rundt”… (Har også skrevet noe om det under punktet Om hundetreing på sidemenyen.)

Med klikkertrening og positiv trening klarte jeg på et par måneder ( jeg trente ham ca 1 time 2 ganger i uken) å få ham til å gå nogenlunde pent ved siden av meg når jeg ba om det, han trakk ihvertfall ikke i båndet hele tiden lenger. I tillegg hadde jeg fokuseringstrening innendørs hvor jeg fikk ham til å røre ved en såkalt target, jeg brukte post-it-lapper. Hadde jeg hatt litt mer tid (hund og eier flyttet etter en tid) hadde jeg greid å lære ham å trykke på lysbryteren på veggen. Det jeg klarte å lære ham, var forskjellen på kommandoen “peke” der han måtte røre targeten med poten, og kommandoen”den” når han måtte bruke snuten. Det viser at det går an å lære eldre hunder nye triks. Man trenger bare tålmodighet, riktig motivasjon og et mål. Da kan man få til alt!

For andre som interresserer seg for positiv læring, kan jeg absolutt anbefale “Don’t shoot the dog” av Karen Pryor, som beskriver hvordan man enkelt, via positiv innlæring, kan lære hunder, katter, delfiner, unger, sjefer og ektefeller å gjøre ting man vil de skal gjøre. Sånn i prinsippet. Genial bok! Ellers skal jeg også komme med info om andre bøker jeg kan anbefale under Litteratur-tips til høyre.

Speedy Gonzales ute på tur med matmor en sommerdag i 2007.

(Innlegget er fra min blogg på Gudinne.no og noe redigert)